sunnuntai 29. tammikuuta 2012

ja sitten tuli valkeus

Tuntuu, että taivas on ollut harmaa ja pilvessä liian monta kuukautta. Tämän päivän aurinko toi tullessaan melekoset pakkaset, joiden on ennustettu kestävän pitkään. Pakkanen tai ei-pakkanen, samapa tuo miulle, mutta kun automobiilina on 23 vuotta vanha Honda, on jännitys joka aamuinen käynnistyykö vai ei. Aikaisemmat talvet ovat kyllä valaneet uskoa Hondan luotettavuuteen.




Parvekkelta avautuu huikaseva näkymä Pyhäselälle. Se siintää jossain kaukana valkeana, mutta asuntoa voi markkinoida järvinäkymin.




Hirveästä pakkasesta huolimatta Joonatan haluaa ulos aivan niin kuin ennenkin. Turkki tosin sähköistyy ja hänen puskiessa tulee melkoisia sähkäreitä puolin ja toisin.


Valoa on viimein riittävästi, että kuvat keittiöstä onnistuu. Seuraavaksi muutama otos meidän kyökistä



Ennen naulakko oli eteisessä kangaskassinaulakkona, mutta uudessa huushollissa se siirtyi keittiöön kannattelemaan pyyhkeitä, essuja ja patalappuja. Kymmenlaadut-taulu on parin vuoden takaiselta Kuusamon reissulta ja löytyi paikalliselta kirpparilta.




En ehkä ole aikaisemmin esitellyt toista kirpparilöytöä eli iki-kalenteria. Pitkään pähkäilin, jotta ostanko sen vai en, koska hinta oli hintsan suolainen. No, ostin kumminkin ja hieno se on! Tosin olen hieman laiska kääntämään päivää, ehkä kerran viikossa muistan. Yleensä näin sunnuntaisin.




Seinälle on päässyt myös perinteikäs julistetaulu. Vaikka näitä on tiimaritjapiimarit pullollaan, tämä on saatu tuliaisena Pariisista. Kehykset sain Tiunulta.





Pakastimen päällä on metallinen kerrosvati. Ylähyllyllä on kirpputorilta löydetyt Joensuu-tuhkis ja vanhat pyörän merkit. Sardiini-rasian ostin huikaisevien värien vuoksi kesällä Pariisista ja Jeesus-paahtoleipämuotti on parin vuoden takaiselta Berliinin reissulta. Alahyllyllä on pullonavaajaa ja sydän. Sekä magneetistä irronnut Prahan katutyltti.






Pakastimen päällä on myös talousvaaka, joka toimittaa sipulien säilytysvirkaa ja apple pie-loota, jossa on Laitilan limonaadipulloja. Vanha kahvipurkki on täynnä kakkutarvikkeita ja päällä olevat rasiat on Mokosta ja toinen Pariisista.





Yhdellä keittiön tasoista on osa Riihimäen lasipurkeista. Kaikissa ei ole kantta, kantena on voimapaperi ja nauhaa. Värikäs, pullonkorkki-pannunalusta on Pariisista ja peltinen mitta Valtterin kirpputorilta. Nyt siinä töröttää kauhat ja salaattiottimet. Mortteli on Hackmanin, pippuri- ja suolamyllyt Iittalan.

2 kommenttia:

  1. Petelius kiittää viimeisestä. Ei yhtään kaduta ne pekonit, vaikka ähky häiritsikin unta. Ihanaa, että nähdään pian taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti selvisit parahin Petelius ehjin nahoin takaisin kotiin täältä ydintalven keskeltä. Me jatketaan tarpomista pakkasen keskellä, kunnes päästään piakkoin etelän lämpöön ja tsekkaamaan teidän uudet huudit :).

      Poista