lauantai 4. helmikuuta 2012

Lumiukko-kakku





Eilen oli miun vuoro tarjota töissä kahvin kanssa jotain ja päätin tehdä sesonkiin sopivan kakun. Hiukan se vaatii pohtimista ja miettimistä, mutta hieno siitä tuli. Ja maukas. Idean kakkuun sain Pullahiiren-blogista.

Kakku on gluteeniton. Tein yhden neljän munan kääretörttupohjan, jonka maustoin kaakaolla. Siitä mittilöin kahteen eri kokoiseen kulhoon kerroksia siten, että ensimmäinen ja viimeinen kerros oli torttupohjaa ja välissä oli täytettä. Pienemmässä kulhossa oli täytettä 2 kerrosta ja oiskohan isommassa ollut 3. En muista ihan tarkalleen. Täytin kelmulla vuoratut kulhot edellisenä päivänä, toisena koristelin.

Täytteessä oli
1 prk Floran vispikermaa vaahdotettuna
1 rasia mascarponea
100g sulatettua valkosuklaata
3dl soseutettuja mustaviinimarjoja
sokeria, vaniljasokeria ja kreemijauhetta



Tässä kakut on kumoamisen jälkeen. Alustana on foliolla vuorattu tarjotin. Miun piti tarkkaan mittilöidä minkä kokoinen tarjotin mahtuu jääkaappiin ja mitkä olisivat alustalle sopivat kulhot.

Päällystin kakut sokericremellä, jossa oli

120 g voita 2,25 dl tomusokeria 4 rkl maitoa tai muuta nestettä 1 rkl vaniljasokeria
vaaleanpunaista pastaväriä

Vaahdotin voin ja tomusokerin ja lisäilin muuta ainekset. Cremen levitin palettiveitsellä kakun päälle.


Kuorrutin kakut sokerimassalla, koska joukossa oli yksi pähkinä- ja manteliallergikko. Tilasin muutama hetki takaperin tarvikkeita Confetista ja uusi marsipaani yms. massojen kaulin ehti tulla juuri sopivasti tämän kakun tekemiseen. Kaulimella oli helekutin heleppo kaulia sokerimassa tasaisen paksuksi. Hattu, huivi ja nenä on pastavärillä värjättyä sokerimassaa, napit ja silmät Kick-patukkaa. Sitä oli helppo muotoilla, kun lämmitti hetken mikrossa. Suu on silvtimellä levittetyä Rainbow dust-jauhetta (jonka suomenkielisen nimen just unohin).





5 kommenttia:

  1. no kehuvatko ies töissä? mittee sanovat?

    VastaaPoista
  2. no juu, kyllä sitä kovasti ihasteltiin ja makukin oli huippu ! nyt pitäis tehdä tarjous ristiäistarjoiluista 30 hlö:lle.

    VastaaPoista
  3. Miä heti matkin ja teen Nooalle lumiukkosen 1-v. juhliin. Kiitos ideasta. Tosin en tee ihan noin hienoa, kun en ehkä osaa.

    VastaaPoista
  4. Ihan huikee!! 10 pistettä ja papukaijamerkki tuosta suorituksesta!

    VastaaPoista
  5. Kyl sie Anne ossaat, elä hättäile. Kyllä erkka osaa mitä vaan !

    Kiitos Hookottiloine :).

    VastaaPoista