torstai 5. tammikuuta 2012

Appelsiinisuklaa-muhvinit





Pohja

200 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
4.5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
150 g appelsiinisuklaa- rouhetta

raastetun appelsiinin kuori ja puristettu mehu

2 dl maitoa

Kuorruteeseen
kermaa

ripsaus kreemijauhetta

sokeria

keltaista pastaväriä

Päälle

mustia ja keltaisia hippusia

Vaahdotin rasvan ja sokerin. Munat perään yksitellen ja sit vatkuloidaan. Sit kuivat aineet, suklaa, appelsiiniraaste ja -mehu ja maito ja sekoitetaan. Mie laitoin taikinan isoihin amerikanmuffinivuokiin ja paistoin 225 asteessa n. 15 min.

Täytteen ainekset sekoitin vatkaimella ja pursotin jäähtyneiden kuppikaakkusten piälle.

Näitä syötiin joulukuussa brunssilla Tipun, JJ:n ja muun seurueen kera. Tosin pölövästi kun oon, menin laittamaan strösselit edellienä iltana ja tietenkin ne oli aamulla sulaneet kuorrutteeseen.


3 kommenttia:

  1. Ja ne oli muuten hyviä. T. JJ

    VastaaPoista
  2. Tsekkaas tää: http://immaterialisti.blogspot.com/2011/07/lukuvalo-ja-tehdasmaisema-ne.html . Mun mielestä teidän pinkillä koristeltu versio on kyllä vielä hienompi.
    PS. hyvä, että imelälle tarjottimelle on käyttöä :)

    VastaaPoista
  3. oho, oho. Sama opetustaulu, meleko vänkää. Tosin oon samaa mieltä, että se pinkki tahra antaa siihen asennetta enemmän. Tarjotin on just hyvä kuppikaakkusten esillepanoon. Ne leivonnaiset kun ei ole erityisen rock tai katu-uskottavia.

    Mukavata kuulla JJ, jotta ne maistuivat. Sitä siun sienimukasta pitäis kopasta tässä joku viikonloppu :).

    VastaaPoista