Olen saanut kauan kadoksissa olleet energiat tehdä asioita takaisin. Tämän johdosta kaavailin viikonlopulle melkosen listan asioita joita olisi pitänyt keretä tehdä. Listalla oli aivan uudenlainen kakku, koltun ompelua, uusia ruokia ja tietysti vähän siivousta ja uusien kirpparilöytöjen putsailua ja niille paikan etsimistä. Viikonlopun ollessa rajallinen, en kerennyt tehdä listasta kaikkea ja se vitutti. Unohdan niin usein eli aina, että asetan itselleni mahdottomia tavotteita ja sitten stressaan kun en täytä tavotteitani. Pahinta kaikista, en osaa nauttia tekemisestä ja aikaan saannoksistani, kun on olo etten kerkeä tehdä kaikkea. (taidan taas tällä menolla hukata ne energiani jonnekkin.)
Se uudenlainen kakku aiheutti taas perinteiset kakkuraivarit ja sen kakun ollessa täysfiasko, en vielä pysty erittelemään mikä meni pieleen, mutta ehkä joku päivä :). Mutta sain mie jotain hyvää ja onnistunuttakin aikaiseksi. Tein linssikeittoa ja sen kanssa Coca-leipää. Linssikeiton reseptin sain Tipulta ja se oli paljon parempaa kuin aikaisemmat linssiviritykset. Coca-leivän ohje on joululahjaksi tulleesta Maailman parhaat leivonnaiset-opuksesta.
Se uudenlainen kakku aiheutti taas perinteiset kakkuraivarit ja sen kakun ollessa täysfiasko, en vielä pysty erittelemään mikä meni pieleen, mutta ehkä joku päivä :). Mutta sain mie jotain hyvää ja onnistunuttakin aikaiseksi. Tein linssikeittoa ja sen kanssa Coca-leipää. Linssikeiton reseptin sain Tipulta ja se oli paljon parempaa kuin aikaisemmat linssiviritykset. Coca-leivän ohje on joululahjaksi tulleesta Maailman parhaat leivonnaiset-opuksesta.
Coca-leivän pohjaan tulee
3 dl vettä
15 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1½ tl suolaa
n. 8 ½ dl vehnäjauhoja
Pohja tehdään kuten perinteinen pizzapohja ja annetaan kohota.
Täyte pitää sisällään
500 g sipulia ja sipulinvarsia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
300 g tuoretta pinaattia
2 rkl tuoretta tinjamia
1 ½ tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria
n. 1 tl suolaa
100g pinjansiemeniä
4 tomaattia
Täyteeseen pilkotaan sipulit, valkosipulinkynnet, pinaatti ja tinjami. Paistetaan pannulla niin kauan, että neste haihtuu. Pohja leivotaan kahdeksi, noin 1 cm paksuksi, kiekoksi. Itse tein kaksi suikulaa, että mahtuivat pellille yhtä aikaa. Täyte levitetään pohjien päälle, päälle laitetaan lohkotut tomaatit ja paahdetut pinjansiemenet. Paistetaan 250 asteessa n. 15 min. Miulla ei ollut pinjansiemeniä, kun en muistanut ostaa ja pinaattiakin oli vain 100g, kun katsoin ohjetta väärin. Mutta silti tuli superhyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti